Zinderkoor

YOUNG Zinder! moet helaas stoppen...

Tot onze grote spijt is het, ondanks herhaalde pogingen, niet gelukt om aan Popkoor Zinder een jongerenkoor te verbinden. We hebben een paar jaar geleden een grote ledenwerfcampagne georganiseerd, en daarop kwamen tientallen positieve reacties van meisjes én jongen van 14 tot circa 18 jaar. Daarop zijn we van start gegaan met een groep van ongeveer 25 jongeren. Onder leiding van onze dirigent Stef Fennis werd er druk gerepeteerd en met enthousiasme gezongen, en soms ook opgetreden.

Al vrij snel liep het ledenaantal terug, om uiteenlopende redenen. Redenen die vrijwel nooit te maken hadden met het zingen zelf. De 'harde kern' die bleef, was vastbesloten er iets van te maken en zo lang lid te blijven, dat er (op de leeftijd van 18 jaar) overgestapt kon worden naar Popkoor Zinder. Dat was ook een belangrijk doel van onze vereniging: natuurlijke verjonging.

Afgesproken werd om dirigente Marlies Bloemen aan te trekken, wat een gouden greep was, en het nog een jaar aan te zien om dit (inmiddels) meidenkoor te behouden, maar helaas. We moeten constateren dat een groep van zo'n 10 meiden gewoon te klein is om YOUNG Zinder! voort te zetten. Bovendien is het ook uit financiŽle overwegingen niet langer verantwoord. Per 1 januari 2013 hebben we geen jongerenkoor meer. Uiteraard blijven we openstaan voor initiatieven op dit gebied!

 Klik hier voor het nieuws archief !
 
Leef01 Leef02 Leef03 Leef04 Leef05 Leef06 Leef07