POPKOOR ZINDER

Eerste TOP2000 kerkdienst in Zaltbommel met Zinder

ZALTBOMMEL - Op zondag 30 december 2018 om 11:00 uur vindt er een Top2000-kerkdienst plaats in Het Anker in Zaltbommel. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top2000 van NPO Radio 2.

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals 'What if God was one of us', van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Inspirerend
Dominee Trijnie Bouw gaat voor in deze kerkdienst. Bouw: "Wat is er mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar prachtige nummers, die in combinatie met het gesproken woord een inspirerend verhaal vormen? De unieke samenwerking met popkoor Zinder belooft een sfeervol samenzijn!"

Ruim honderd
Op de website Top2000kerkdienst.nl staat een overzicht van alle diensten door het hele land. Vorig jaar deden er ruim honderd kerken mee en het aantal blijft stijgen. Dominee Fred Omvlee, bedenker van de Top2000-kerkdienst is groot voorstander van meer (pop)muziek in de kerk en zal ook dit jaar weer door het land trekken om zoveel mogelijk Top2000-kerkdiensten bij te wonen.

Someone like you
Het thema van de dienst in Zaltbommel is 'Someone like you'. Medewerking wordt verleend door het popkoor Zinder. De dienst begint een uurtje later dan gewoonlijk, om 11:00 uur. Het Anker is te vinden aan de Vergtweg 87 in Zaltbommel. Voor kinderen tot ongeveer zes jaar is er kinderopvang.

Bron: het Kontakt

 
   « nieuwsoverzicht